Het drieslagmodel van de Thuisjuffrouw

huiswerkbegeleiding

Wil je leren hoe je je huiswerk kunt aanpakken? Benieuwd hoe je kunt omgaan met stress in de proefwerkweek? Wil je je schoolwerk op orde houden? Hulp nodig bij dat lastige vak? Meld je dan aan bij de Thuisjuffrouw!

De Thuisjuffrouw biedt persoonlijke en kleinschalige huiswerkbegeleiding op verschillende locaties: op College Den Hulster en in het centrum van Venlo, Burg. van Rijnsingel 20B, In Blerick en ook in Sevenum. De kinderen van de LOOT-klas komen naar locatie Venlo-Centrum. Onze huiswerkbegeleiding biedt plaats aan alle niveaus en leerjaren, van de brugklas tot aan het examenjaar. Samen sterk is ons credo. De individuele leerling staat bij ons centraal. Om die reden werken wij met kleine groepen van min. 6 en max. 10 leerlingen zodat er vanuit de persoonlijke leerbehoefte van de leerling kan worden gewerkt.

Je krijgt limonade en een stuk fruit of koek, net als thuis. We willen graag weten hoe je dag was en na een momentje van onstpanning gaan we aan de slag. De huiswerkbegeleider kijkt samen met jou naar wat je moet doen en jij maakt, al dan niet met hulp, een planning voor die dag en de komende dagen. Dan kun je aan het werk en gedurende de middag komt de huiswerkbegeleider nog een aantal keren bij je zitten om te horen of je vragen hebt, of je planning wellicht bijgesteld moet en of je overhoord kan worden. Ook zullen we naast de vakinhoudelijk begeleiding vragen aan je stellen die moeten leiden tot zelfreflectie. Dit leidt tot zelfsturend gedrag.

Wij geloven in samenwerkend leren. Je werkt aan je eigen leervraag, maar je kunt, met geode afspraken, hiervoor ook samenwerken met de andere leerlingen. De huiswerkbegeleiding van de Thuisjuffrouw is gericht op zelfstandigheid. Het doel is dat je het zelf kan!

Bij nieuwe contracten vanaf januari 2018 kan er alleen maar voor 3 keer per week aangemeld worden.

Werkwijze

Bij de Thuisjuffrouw begint het traject van een half jaar huiswerkbegeleiding altijd met een intakegesprek met de leerling en de ouders thuis bij jullie aan de keukentafel. In zo’n intakegesprek kunnen we met elkaar kennismaken. Kun je je vragen stellen en je verwachtingen aangeven. Ook kunnen wij onze werkwijze uitleggen. Aan de hand van het intakegesprek bepalen we samen jouw persoonlijk leervraag en leerdoelen. Wat wil je bij ons leren? Wat heb jij nodig om het zelf te kunnen gaan doen. Hierbij kun je denken aan inhoudelijke hulp bij bepaalde vakken, het leren plannen of leren met dyslexie.

Met zo’n leervraag gaan wij vervolgens aan de slag tijdens de huiswerkbegeleiding. Je wordt hierin begeleid door een eerstegraads (of tweedegraads) docent, exellente student of orthopedagoog met ervaring.

Je ouders ontvangen wekelijks een digitaal logboek waarin de vorderingen van de leerling worden bijgehouden.

De huiswerkbegeleiding wordt aangegaan voor een vaste periode, zie algemene voorwaarden, Na deze periode plannen we een gesprek waarin we samen evalueren. We gaan hierbij altijd uit van jouw eigen leervraag en -behoeften. In overleg kan worden gekozen voor een tweede periode.

Tarief 2017-2018

Bij aanmeldingen tot en met 15 mei geldt een korting van 5% op de eerste factuur. Dit geldt voor nieuwe klanten.
Voor reeds bestaande klanten (van zowel thuisbegeleiding als huiswerkbegeleiding) geldt een korting van 10% op de eerste factuur).
Het tarief voor 2017-2018 zal voor College Den Hulster ongewijzigd blijven.
Voor de locaties Venlo-Centrum en Blerick volgt een verhoging van max. 2,5%.

Wat kun je verwachten van de Thuisjuffrouw?